Spellenclub
Agenda
Agenda QR code

Met Onderstaande
QR code kun je de spelavonden in
‘t Zand snel in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2020.)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Blijf voor de spelavonden in De Driehoek, Facebook en deze site in de gaten houden.

Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 75827
Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Banjooli Xeet

Uitgever: GDM Games
Genre: familie
spelers: 2-5
30  minuten
leeftijd 8+


Banjooli Xeet is een spel waarbij je lid bent van een stam die op zoek is naar een nieuwe Sjamaan. Hiervoor wordt een race met struisvogels uitgezet. De speler die de winnende en de verliezende struisvogel het beste voorspelt, wordt de nieuwe sjamaan. Het idee hierachter is dat degene met de meeste toverkracht de struisvogels het beste kan beïnvloeden.

Wat zit er in de doos:

  • 10 dubbelzijdige tegels met verschillende landschappen, 1 start- en een finish.
  • 5 dubbelzijdige struisvogelfiches
  • 5 bewegingsdobbelstenen en 1 tovenaarsdobbelsteen
  • 11 bessenfiches
  • 10 voorspellingskaarten
  • 1 dubbelzijdig leeuwenfiche

Om te beginnen wordt er een racetraject neergelegd en de struisvogels staat te trappelen om te beginnen. Elke speler heeft in het geheim een kleur van een van de struisvogels gekregen en ze moeten gaan zorgen dat die struisvogel wint. Het spel eindigt zodra er 3 struisvogels over de finishlijn zijn.

Elke speler rolt in zijn beurt de 6 dobbelstenen. Als hij hier niet tevreden over is, mag hij één keer zoveel dobbelstenen als hij wil opnieuw rollen. Afhankelijk van de kleuren die hij gerold heeft mag hij een van de gerolde kleuren kiezen en de struisvogel zoveel hokjes vooruit zetten als hij van die kleur gegooid heeft. Een speler kan er ook voor kiezen om deze actie niet te doen en gebruik te maken van een speciale tovenaarsactie.

Hiervoor neemt hij de speciale dobbelsteen en betovert de struisvogel van de kleur die hij gegooid heeft. Deze struisvogel steekt zijn kop in het zand en doet niet meer mee tot de betovering verbroken is. De betovering kan verbroken worden als een speler de kleur van deze struisvogel rolt met de speciale dobbelsteen en ervoor kiest om om de tovenaarsactie te gebruiken.  Het spel kan in een simpele versie worden gespeeld, maar wordt moeilijker en nog interactiever als er gebruik wordt gemaakt van speciale landschapstegels en de bessenfiches. Hiermee kunnen struisvogels van plaats wisselen, extra plaatsen bewegen of extra punten scoren aan het einde van het spel.

Ons oordeel: Banjooli is een erg grappig spelletje wat een beetje doet denken aan Mariocart op een bord. Op niet alle plekken van het bord, kun je zomaar een struisvogel passeren en tegels met lava, ravijnen en krokodillen kunnen worden toegevoegd om het wat moeilijker te maken. Daarnaast is het ook niet slim om te zorgen dat de struisvogel waar jij op hebt gewed er als een haas vandoor gaat, want dan zal elke speler proberen om te zorgen dat deze struisvogel zo snel mogelijk betoverd wordt. Het spel is vanaf 2 spelers, maar dat zouden we niet aanraden, omdat het dan toch minder interactie heeft. Met meer spelers wordt het echt een aanrader.

Score: 3,75